ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Filarmonica Națională va prezenta la Butuceni un concert dedicat compozitorului Ludwig van Beethoven

14:51 | 16.09.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, dirijată de Mihail Agafița, Artist al Poporului, va susține pe 17 septembrie, la ora 18.00, pe scena „Pfeiffer’s Philharmonic” de la Eco Resort Butuceni, un concert dedicat împlinirii a 250 de ani de la nașterea compozitorului Ludwig van Beethoven, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, muzica compozitorului impresionează, emoționează și unește oamenii din întreaga lume.

Pe scenă vor evolua soliștii Alexandru Ureche (vioară), Diana Voronețcaia (pian), Roman Ialcic (bas) și Elena Demirdjean (soprano).

Ludwig van Beethoven a fost un compozitor german, recunoscut ca unul din cei mai mari compozitori din istoria muzicii. Este considerat un compozitor de tranziție între perioadele clasică și romantică ale muzicii. El a lăsat în urma sa mai multe opere, printre care: nouă simfonii; cinci concerte pentru pian și orchestră; un concert pentru vioară și orchestră; 32 de sonate pentru pian; sonate pentru vioară și pian; 16 cvartete pentru coarde ș.a.

img20007392

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!