ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oraşul Drochia va îmbunătăţi cu sprijinul UE serviciile de alimentare cu apă

18:00 | 05.10.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria orașului Drochia au semnat astăzi contracte de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor, pentru proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”, finanţat  cu suportul Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.

„Valoarea contractului de antrepriză se cifrează la 82,87 milioane de lei, din care 6,14 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei Drochia. Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă din orașul Drochia, sporirea ratei de conectare și accesul populației la apă potabilă de calitate, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și menținând starea de sănătate ale acestora”, au explicat surse de la ADR Nord.

Conform sursei citate, lucrările de construcție finanțate de Uniunea Europeană vor include măsuri de infrastructură precum reabilitarea și extinderea a 3,6 km de aducție a apei brute (A9), 3,2 km de aducție a apei (A9), 17,3 km rețele de distribuție (A1). Totodată, vor fi reabilitate 5 sonde; rezervoarele de apă existente pe teritoriul SP-2, cu V=1000 m3 fiecare; stația de pompare SP-3, unde vor fi montate 2 grupuri de pompare, rezervoarele existente de pe teritoriul SP-3 (V=2000m3 , 1 rezervor), (V=1000 m3 , 1 rezervor), (V=500 m3 , 2 rezervoare).

Populația orașului Drochia va beneficia și de o stație nouă de purificare a apei potabile, care va include stație de clorinare și filtrare a cărbunelui activat și o stație modernă de pompare a apei.  Astfel, peste 20 de mii de locuitori ai orașului Drochia vor avea acces la apă potabilă calitativă. Etapa de construcție va dura până în decembrie 2021.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia” este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

Sursă foto: ADR Nord

img20007926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!