ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

16:18 | 08.10.2020 Categorie: Comunicate

”Declară valoarea reală a bunurilor!” și ”Declară tot ce ai la timp!” sunt cele două spoturi lansate de ANI

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a lansat, astăzi, 08 octombrie 2020, două spoturi sociale destinate subiecților declarării averii și intereselor personale. Primul spot video ”Declară valoarea reală a bunurilor!” centrează o situație referitoare la fenomenul declarării bunurilor deținute de către unii subiecți la prețuri derizorii.

În cel de-al doilea spot ”Declară tot ce ai la timp!”, elaborat în format animat, este explicat într-un limbaj clar și accesibil despre modul de completare a declarațiilor de avere și interese personale – anuală, la angajare și eliberare din funcție, precum și ce informații exacte despre veniturile realizate și bunurile deținute trebuie declarate.

Spoturile au fost realizate în scopul de a spori nivelul de conștientizare și responsabilizare a subiecților pe aspectul declarării tuturor veniturilor și bunurilor la prețul lor real și depunerea în termenii prevăzuți de legislația specială a ANI a acestor informații pe portalul declarațiilor.

Cele două spoturi sunt elaborate în limbile română și rusă cu subtitrare. Ele vor fi difuzate la posturile de Televiziune și Radio naționale, începând cu data de 15 decembrie 2020 până la 31 martie 2021, fiind ultima zi de depunere a declarației anuale de avere și interese personale.

Totodată, în premieră, cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău, spoturile video vor fi diseminate și în transportul public din capitală.

Spoturile ”Declară valoarea reală a bunurilor!” și ”Declară tot ce ai la timp!” sunt disponibile pe canalul de Youtube al ANI și pe pagina oficială de Facebook.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!