ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Părinții nu vor participa la serbările de sfârșit de an organizate în grădinițe

10:05 | 23.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. La sărbătorile de sfârșit de an, organizate în instituțiile preșcolare nu vor putea participa părinții, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a declarat astăzi, la ședințe on-line a serviciilor municipale, că procesul de pregătire a sărbătorilor de sfârșit de an și serbarea în sine reprezintă aspecte ale procesului educațional care se desfășoară în grădinițe. „Pentru prevenirea infecției de coronavirus, la aceste serbări școlare nu vor participa părinții”, a declarat Cutasevici.

În același timp, oficialul a informat că doar 50 de grădinițe din municipiul Chișinău pot asigura prezența zilnică a copiilor în instituție. “Doar 50 de instituții preșcolare pot asigura respectarea normei de patru metrii pătrați pentru fiecare copil, ca măsură de siguranță pentru sănătate. Celelalte instituții au spațiu mai mic, din acest motiv au modele de funcționare diferit. Toate aceste modele sunt coordinate cu Direcția Generală Tineret Educație și Sport”, a specificat Angela Cutasevici.

Viceprimarul a menționat că, săptămâna trecută, în instituțiile școlare primare și secundare din capitală s-au înregistrat 67 de cazuri noi de COVID-19.

foto: youtube.com

img20009229

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!