ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procesul educațional va începe la 11 ianuarie cu prezența fizică a profesorilor și elevilor în clasă

10:15 | 06.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 ian. /MOLDPRES/.Primăria Municipiului Chișinău informează că procesul educațional pentru semestrul II de studii va începe la 11 ianuarie 2021, cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în instituțiile de învățământ, conform modelelor aprobate la începutul anului de studii 2020-2021, transmite Moldpres.

Decizia de reluare a procesului de învățământ cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în clasă a fost aprobată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în baza statisticilor privind evoluția situației epidemiologice pe durata primului semestru al anului de studii.

În acest context, MECC și APL Chișinău vin cu un îndemn către elevi, părinți, cadre didactice și manageriale, să manifeste un comportament responsabil în familie, în societate și în spațiul școlii, să respecte regulile de sănătate publică cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID-19, dar și prevederile Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic. 

De asemenea, managerii instituțiilor de învățământ sunt chemați să întreprindă măsurile necesare în vederea pregătirii instituțiilor de învățământ pentru reluarea activității după vacanța de iarnă, prin asigurarea condițiilor de securitate epidemiologică pentru elevi și angajați.

Primăria Municipiului Chișinău reiterează îndemnul Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică cu privire la respectarea măsurilor de siguranță antiepidemiologică: respectarea distanței fizice, dezinfectarea mâinilor la intrarea în școli, efectuarea termometriei în fiecare dimineață, dezinfectarea sălilor de clasă și neadmiterea accesului persoanelor străine în instituțiile de învățământ etc.

 

foto: diez.md

img21000070

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!