ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Treispezece țări europene cer ajutorul Comisiei Europene pentru Republica Moldova

19:06 | 06.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 6 ian. /MOLDPRES/.Treisprezece țări ale Uniunii Europene au chemat Comisia Europeană să ofere acces la vaccinurile disponibile pe teritoriul comunitar pentru țările din Parteneriatul Estic, din care face parte și Republica Moldova.

Apelul către Comisia Europeană a fost semnat de către miniștri de externe ai Bulgariei, Croației, Cehiei, Danemarcei, Estoniei, Finlandei, Ungariei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei, României, Slovaciei, și Suediei, relatează Moldpres cu referire la UNIAN.

"Noi conștientizăm că hotarele noastre nu vor fi sigure, dacă nu vom ajuta veccinii apropiați",  afirmă semnatarii apelului.

Din Parteneriatul Estic fac parte Ucraina, Republica Moldova, Belorusia, Azerbaidjan, Armenia și Georgia. Cea mai pregătită dintre aceste  țări din punct de vedere logistic și cele mai multe precontracte cu marile companii care produc vaccinuri le are la moment Ucraina. Strategia imunizării populației Kievul a aprobat-o încă pe 24 decembrie.

 

foto: moldpres.md

img21000086

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!