ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile capitalei au efectuat un exercițiu de simulare a procesului de vaccinare anticovid

15:22 | 01.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Autoritățile sanitare ale municipiului Chișinău sunt pregătite pentru implementarea primei etape de vaccinare anti-covid, transmite MOLDPRES.

Administrația capitalei anunță că, la finele săptămânii trecute, a avut loc o ședință cu managerii spitalelor municipale despre situația epidemiologică din capitală și despre pregătirea pentru implementarea primei etape de vaccinare anti-covid. Primăria anunță că au fost formate echipele de vaccinare, au fost pregătite cabinetele de imunizare, a demarat procesul de instruire a personalului medical, s-au pregătit listele pentru vaccinare în prima etapă. De asemenea, s-a efectuat un exercițiu de simulare a întregului proces logistic de recepționare, transportare, depozitare și distribuire a vaccinurilor.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, primul lot de vaccinuri anti-Covid va sosi în Republica Moldova la mijlocul lunii curente, iar în municipiul Chișinău va începe imunizarea etapizată.

foto: medicover.ro

img21000703

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!