ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grădinițele din Comrat îşi vor relua activitatea în regim obișnuit

12:17 | 11.02.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Grădinițele din municipiul Comrat îşi vor relua în timpul apropiat regimul de activitate obișnuit, cum a fost până la pandemie, iar instituțiile preșcolare vor putea fi frecventate de copii de toate vârstele, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

Potrivit primarului de Comrat, Serghei Anastasov, autorităţile locale urmează în timp util să definitiveze unele detalii legate de reluarea activităţii în regim obişnuit a instituţiilor preşcolare din municipiu.

„Pentru noi este important ca toţi copiii să frecventeze grădiniţele, iar părinţii acestora să poată să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu fără să se gândească unde îi lasă. Posibil ca grădiniţele să revină la orarul de lucru de până la pandemie chiar de săptămâna următoare. Ne dorim ca toţi copiii, începând de la vârsta de trei ani, să aibă posibilitatea să meargă la grădiniţă”, a spus Anastasov pentru gagauzinfo.md.

Edilul a spus că se planifică ca instituţiile preşcolare să activeze cu agendă plină, cu zi de muncă deplină, fără grafice hibrid, online şi semionline.

În municipiul Comrat activează şapte instituţii preşcolare, care sunt frecventate de peste o mie de copii. Anterior, Consiliul municipal a votat în unanimitate pentru reluarea lucrului grădinițelor în regim obișnuit, ca până la pandemia cauzată de COVID-19, instituită în luna martie 2020.

foto: gagauzinfo.md 

img21001021

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!