ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

La Chişinău va fi organizată o conferinţă despre soluțiile digitale în agricultură

11:26 | 15.02.2021 Categorie: Economic

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Peste 150 de agenți economici, agricultori, studenți la agronomie, reprezentanți ai întreprinderilor mici și mijlocii și entuziaști vor participa la Conferința AgTech „Soluții digitale în agricultură”, ce se va desfășura online în zilele de 2 și 3 martie 2021, transmite MOLDPRES.

„Digitalizarea afacerilor agricole este una dintre puținele soluții durabile disponibile producătorilor. Companiile locale ce implementează tehnologii de ultimă oră în activitatea de zi cu zi au reușit să devină mai eficiente și să reducă esențial cheltuielile. Există soluții disponibile pe piață atât pentru întreprinderile mici și mijlocii, cât și mari, iar Conferința AgTech 2021 le va aduce mai aproape de producători. Prima ediție AgTech a confirmat interesul sporit al antreprenorilor, instituțiilor și organizațiilor din sector față de digitalizare, iar în acest an venim cu mai multe soluții, performanță și inovații”, a estimat Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes.  

Pe durata evenimentului, participanții vor fi implicați în câteva sesiuni de prezentări, discuții și webinare live. Aceștia vor afla în detaliu cum pot fi aplicate sistemele digitale în plantațiile multianuale, viticultură, zootehnie etc. Tratarea culturilor de câmp prin utilizarea agrodronelor, controlul prin intermediul telefonului mobil al fermelor, instrumente digitale pentru apicultori – sunt doar câteva dintre soluțiile care sunt implementate cu succes de fermierii din țară. În cadrul conferinței agricultorii vor povesti pe etape cum le-a reușit acest progres.  

Conform unor date, peste 850 de mii de moldoveni sunt antrenați în sectorul agricol al țării și generează circa 12-13% din PIB. „Țara noastră are un potențial enorm pentru a obține performanțe în agricultură, dacă fermierii ar adopta mai multe inovații și ar implementa un șir de instrumente digitale în producere”, au afirmat organizatorii evenimentului.

Evenimentul este organizat de Agrobiznes cu suportul proiectului Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Agricultura Performantă în Moldova (APM) în parteneriat cu Proiectul TEKWILL, susținut de USAID și Suedia.  

foto: qubo.md 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!