ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Mai multe concerte online vor avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”

08:40 | 05.03.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Mai multe spectacole online vor fi prezentate în cadrul celei de 55-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, care se desfășoară în perioada 1-10 martie, informează MOLDPRES.

Astfel, luni, 8 martie, la ora 18.00,la Palatul Republicii sub egida Filarmonicii Naționale „S. Lunchevici” va avea loc un concert cu genericul ”Sympho Love”. Soliști: Eugen Doga, Natalia Tanasiiciuc, Cristina Scarlat , Vali Boghean, Pasha Parfeni, Tatiana Cerga, Formația ”Akord”, Vitalie și Cătălin Advahov și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, director artistic și prim-dirijor Mihail Agafița.

În aceeași zi, la ora 18.00, publicul online va putea urmări un spectacol - divertisment dedicat Zilei Internaționale a Femeii, transmis de la Palatul Național ”Nicolae Sulac”, cu participarea formațiilor „Noroc”, „Millenium”, „Brio Sonores”, „Akord”, „Catharsis”, Nelly Ciobanu, Anișoara Puică, Vitalie Dani, Natalia Gordienco, Corina Țepeș &Costi Burlacu, Ana Cernicova & Amelia Uzun, Șhow baletul „Just Friends și Angry Band”.

Miercuri, 10 martie, la Palatul Național Nicolae Sulac va avea loc spectacolul de închidere a festivalului „La ceas aniversar”, susținut de Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc”. Tot miercuri, la ora 18.00, Sala cu Orgă va transmite on-line concertul cu genericul ”O seară de muzică barocă” cu Andrei Jilihovschi, bariton (Moldova) și Orchestra Națională de Cameră, prim-dirijor Cristian Florea (România-Germania).

Spectacolele muzicale vor fi difuzate de către postul public de televiziune Moldova 1 și canalul TV Moldova 2 și vor fi transmise online și pe paginile de Facebook ale instituțiilor concertistice.

Festivalul Internațional de Muzică „Mărţişor-2021” este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Î.S. Organizaţia Concertistică și de Impresariat „Moldova-Concert”, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Sala cu Orgă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!