ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii care dețin cetățenie română se vor putea înregistra pentru vaccinare în România

13:27 | 09.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Moldovenii care dețin cetățenie română se vor putea înregistra pe platforma națională de vaccinare în România. Informația a fost comunicată pentru MOLDPRES de Ambasada României la Chișinău.

Potrivit surse citate, toți cetățenii români sunt eligibili pentru înscriere la procedura de vaccinare și vor fi imunizați conform strategiei.

Astfel, moldovenii care dețin buletin românesc, se vor putea înregistra pentru vaccinare în orice județ din România. Doritorii vor putea accesa platforma vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ unde este pregătit și un ghid de utilizare, care explică ce pași trebuie parcurși pentru autentificarea pe site.

Autoritățile de la București au anunțat că programările pentru etapa a III-a de vaccinare, care include populația generală, ar putea începe în următoarea perioadă.

Campania de vaccinare în România a demarat pe data de 27 decembrie 2020, iar la Chișinău imunizările au început la 2 martie curent.

foto: infomigrants.net

img21001779

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!