ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statul va compensa tarifele la energia electrică, consumată în perioada stării de urgență

11:43 | 23.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Deputații au aprobat astăzi în lectura a doua proiectul de lege privind compensarea tarifelor la energia electrică, utilizată de consumatorii gospodăriilor casnice în perioada stării de urgență (1 aprilie - 30 mai), comunică MOLDPRES.

Astfel, vor beneficia de acordarea compensațiilor tarifelor la energia electrică consumatorii gospodăriilor casnice, persoanele fizice, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, pentru două luni – aprilie și mai, perioada acțiunii stării de urgență.

Suma compensată va constitui 428 de lei – câte 214 de lei pe lună. Totodată, Ministerul Finanțelor ar putea aloca tranșele necesare compensației în mărimi egale, pe conturile furnizorilor de energie electrică.

Documentul a fost elaborat în calitate de măsură socială pentru populație în contextul instituirii stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova în perioada 1 aprilie – 30 mai 2021. Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.

foto: zdg.md

img21003021

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!