ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova ar putea fi instituit moratoriu asupra tăierii pădurilor

14:34 | 23.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat astăzi un proiect ce prevede instituirea moratoriului, pentru o perioadă de 3 ani, asupra recoltării maselor lemnoase, comunică MOLDPRES.

Conform documentului, se vor permite doar lucrările de igienă și igienizare și în cazuri excepționale pentru prevenirea sau lichidarea consecințelor calamităților naturale, catastrofelor și avariilor tehnogene.

Excepții vor fi lucrările privind soluționarea problemelor ce vizează securitatea statului, construcția obiectelor de menire specială: drumuri publice naționale, linii de transport de energie electrică de înaltă tensiune, conducte de gaze sau petrol conform prevederilor art.78 alineatul (2) al Codului silvic.

foto: bzi.ro

img21003033

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!