ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste trei mii de polițiști au asigurat ordinea publică de Paști

15:05 | 04.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. În perioada 1-3 mai curent, circa trei mii de polițiști, carabinieri și cursanți ai Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI s-au aflat la datorie pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în preajma lăcașurilor de cult, cât și în zonele cu un flux mare de persoane, informează MOLDPRES.

În aceeași perioadă, Poliția a reacționat la 2888 de apeluri de urgență, zilnic intervenind la circa 960 de sesizări.

Dintre acestea, cele mai frecvente au fost solicitările privind situațiile de conflict, urmate de informații privind violența în familie, accidente rutiere și tulburarea liniștii și ordinii publice.

În perioada menționată au fost inițiate mai multe procese penale, dintre care două cazuri de vătămări corporale medii, 11 furturi din locuințe, patru răpiri de transport, cinci cazuri de violență în familie și trei cazuri de huliganism.

Totodată, mai mulți agenți de patrulare s-au aflat pe traseele din țară pentru monitorizarea traficului rutier, fluidizarea circulației și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, au fost elucidate și documentate 67 de cazuri de conducere a unității de transport în stare de ebrietate, ceea ce a dus la prevenirea unor tragedii în trafic.

În pofida recomandărilor înaintate, poliția a relevat 136 de încălcări a măsurilor de sănătatea publică, manifestate prin expunerea riscului cetățenilor, în special a copiilor, prin admiterea unui număr mare de persoane în biserici, atât în timpul slujbelor religioase, cât și în timpul sfințirii bucatelor pascale.

img21003252

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!