ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În UTA Gagauz-Yeri, numărul de pacienţi infectați de COVID-19 este în scădere

12:34 | 20.05.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. În ultimele două săptămâni, în UTA Găgăuzia a fost înregistrată o scădere a numărului de pacienți internați, diagnosticați cu COVID-19. În același timp, a fost înregistrată o creștere a numărului de pacienți cu formă severă a bolii, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al executivului de la Comrat.

În cadrul unei ședințe de astăzi cu șefii instituțiilor medicale din autonomie, guvernatorul Irina Vlah
a menționat că, datorită calităților personalului medical, a fost posibilă asigurarea funcționării eficiente a sistemului de sănătate și salvarea vieții oamenilor.

"Anul 2020 a cerut mobilizare personală maximă şi ați demonstrat întregii societăți un exemplu deosebit de responsabilitate socială. Autoritățile au reușit să aloce peste 17 milioane de lei pentru combaterea epidemiei. Totodată, am reușit să atragem asistența partenerilor noștri în sumă de 10 milioane de lei sub formă de echipament medical și consumabile. Încă nu putem spune că epidemia s-a terminat, deci trebuie să rămânem pregătiți să confruntăm un nou val de infecție", a menționat Irina Vlah.

Potrivit Direcției principale pentru sănătate din UTA Gagauz-Yeri, la data de 20 mai, 60% dintre lucrătorii medicali sunt vaccinați împotriva COVID-19. În total, 2977 de locuitori din regiune au fost vaccinați.

foto: gagauzia.md

 
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!