ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Luceafărul” va prezenta mai multe spectacole

13:51 | 20.05.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Patru spectacole va prezenta în perioada 20-23 mai Teatrul ”Luceafărul” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Astfel, astăzi, la ora 18.30, instituția oferă publicului spectacolul „Tequila Boom" după Neil Simon, regie Vitalie Drucec. Potrivit regizorului, spectacolul, realizat în baza textului „Un cuplu ciudat” de Neil Simon, explorează cu delicatețe universul feminin și relația dintre parteneri. „Textul acestei piese s-a jucat cu mare succes pe Broadway şi în toată lumea. Acțiunea aduce în prim-plan o gașcă de femei, care au o tradiție – să se întâlnească în fiecare vineri acasă la una dintre ele și să joace „Ştii şi câştigi". Întrebările din joc sunt întotdeauna un pretext pentru comentarii amuzante, mai mult sau mai puţin cinice, şi pentru amintiri din anii de liceu”, a precizat regizorul spectacolului.

Vineri și sâmbătă, 21-22 mai, la ora 18.30, teatrul readuce în scenă spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Slava Sambriș. Văzând pentru prima dată lumina rampei în 1978, spectacolul ”Tata” a înscris o pagină importantă în evoluția teatrului național și a artei scenice. 

Duminică, 23 mai, la ora 18.30, va avea loc spectacolul ”Fazanul" de Georges Feydeau, în regia Slava Sambriș. Potrivit organizatorilor, Edmond Pontagnac, un cuceritor fără portofoliu, este cel care declanșează o serie de întâmplări efervescente, în care soții, soți, amanți și amante se întâlnesc într-un joc al oglinzilor, fiecare dintre ei fiind reflectat din mai multe unghiuri, sub lumini diferite, pentru ca, la final, să se restabilească (dez)echilibrul inițial. 

În aceeași zi, la ora 12.00, teatrul va prezenta spectacolul pentru copii ”Păcală" după Petre Dulfu, regie Ion Jitari. 

Spectacolele vor avea loc cu respectarea măsurilor de rigoare pentru prevenirea contaminării cu COVID-19.

img21003607

img21003607

img21003607

img21003607

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!