ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 4000 de persoane s-au vaccinat la maratonul de imunizare organizat de USMF „Nicolae Testemiţanu"

08:43 | 24.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Un număr de 4068 de cetățeni s-au imunizat împotriva COVID-19 în cadrul maratonului universitar de imunizare cu genericul „De la student la student”, comunică MOLDPRES.

Maratonul, care a durat trei zile, a fost organizat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" și Asociația Studenților şi Rezidenților în Medicină din Moldova, cu suportul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Consiliului Rectorilor din Moldova.

Conform organizatorilor, în cele 54 de ore de maraton au fost utilizate 2500 de doze de vaccin Pfizer, peste o mie de doze de ser AstraZeneca și câteva sute de doze de Sinopharm. Oamenii au putut să se vaccineze non-stop în baza buletinului de identitate și au venit în număr mare din întreaga țară, nu doar din capitală.

Conducerea Ministerului Sănătății a calificat maratonul de vaccinare drept un succes și a anunțat că autoritățile locale din capitală vor organiza în scurt timp un eveniment similar.

foto: Universitatea de Medicină

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!