ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Participanții la alegerile parlamentare mai au la dispoziție zece zile pentru a se înregistra

13:25 | 02.06.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Data de 11 iunie este termenul limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală a atenționat că, în conformitate cu prevederile legale, procesul de desemnare a candidaților începe cu 60 de zile înainte de data alegerilor și se termină cu 30 de zile înainte de alegeri. Astfel, data limită pentru înregistrarea concurenților electorali este 11 iunie 2021. Candidații pot fi desemnați de către partide politice și alte organizații social-politice, blocuri electorale, dar și candidați independenți.

Pretendenții la funcția de deputat pot fi persoanele cu drept de vot care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, dețin cetățenia Republicii Moldova și nu cad sub incidența legii despre statutul deputatului în Parlament și întrunesc alte condiții prevăzute de legislație.

Până în prezent, CEC a înregistrat nouă concurenți electorali, iar alte șapte dosare se află în proces de examinare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!