ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Străzile din municipiul Chișinău vor fi răcorite pe timp de caniculă

09:59 | 05.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va trece la spălarea străzilor atunci când temperaturile vor trece de 30 grade, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, a anunțat în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipalități de astăzi că a stabilit graficul de spălare a străzilor și orarul de intervenție în cazul temperaturilor de peste 30 grade - când betonul asfaltic cedează din cauza transportului public.

“Am stabilit graficul de spălare a principalelor artere rutiere din municipiul Chișinău, necesar pentru răcorirea betonului asfaltic. Meteorologii ne anunță că urmează zile caniculare, cu temperaturi care se vor ridica la peste 30 de grade”, a spus Mihalache. Potrivit oficialului, dincolo de curățarea arterelor din capitală, spălarea drumurilor este necesară pentru a înlătura căldura excesivă.

În același timp, Mihalache a declarat că, în săptămâna trecută, au fost efectuate mai multe lucrări de asfaltare și înlăturare a neconformităților de pe străzile municipiului. ”În acest moment suntem gata să începem lucrările pe strada Belinski, unde au fost amenajate trotuarele și vrem să turnăm masa de asfalt de uzură”, a precizat el.

foto: breakingnews.md

img21004777

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!