ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 6 000 de polițiști vor asigura ordinea publică la alegeri

10:56 | 10.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Peste 6 630 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea publică la scrutinul parlamentar anticipat de duminică. Anunțul a fost făcut astăzi de conducerea Inspectoratului General al Poliției, comunică MOLDPRES.

Șeful adjunct al Inspectoratului, Marin Maxian, a relatat într-un briefing că polițiștii vor interveni în următoarele zile, dar și în ziua scrutinului pentru a menține ordinea publică la cele peste 2 000 secții de vot și pentru a monitoriza respectarea măsurilor de prevenție anti-COVID-19.

Maxian a menționat că polițiștii vor asigura securitatea tuturor persoanelor care participă la alegeri, vor acorda asistență organelor electorale și autorităților publice locale în vederea păstrării bunurilor materiale la consiliile și birourile electorale, la escortarea transportării buletinelor de vot și asigurarea integrității acestora. El a adăugat că, în ziua alegerilor, va fi monitorizată și deplasarea transportului rutier. Totodată, va fi asigurată paza sediilor judecătoriilor în raza cărora se află consiliile electorale unde vor fi păstrate buletinele de vot până la validarea alegerilor.

Sursa citată a precizat că, în timpul campaniei, pe teritoriul țării au avut loc 1 968 de întâlniri electorale la care au participat peste 21 mii de cetățeni. De asemenea, în această perioadă au fost constatate 135 de abateri, printre care 37 de cazuri de afișaj ilegal și 26 de cazuri de încălcare a măsurilor anti-COVID-19.

Duminică, 11 iulie, în R. Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

foto: nordnews.md

img21004926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!