ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

08:27 | 22.07.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (21 - 22 iulie 2021)

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 36 610 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 18 442 traversări persoane, dintre care 10 279 treceri la frontiera moldo-română, 3 144 treceri la frontiera cu Ucraina și 5 019 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:
PTF Leușeni – 4 280 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 019 traversări persoane;
PTF Sculeni – 2 115 traversări persoane;
PTF Cahul – 1 577 traversări persoane;
PTF Giurgiulești - Galați - 1 418 traversări persoane;

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- cinci persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- cinci cazuri de transport ilegal de mărfuri;
- trei persoane și un mijloc de transport, identificate cu consemn național;
- două documente de călătorie falsificate;
- 164 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art. 76' al CC al RM);

În punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 36 610 persoane și completate 4 707 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 462 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Informații utile privind regulile de trecere a frontierei de stat: https://border.gov.md/conditii-de-calatorie

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!