ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Republica Moldova va adera la Tratatul european EUROCARIS

15:49 | 12.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Membrii Guvernului, întruniți astăzi în şedinţă, au aprobat proiectul de lege privind aderarea Republicii Moldova la Tratatul cu privire la Sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere (EUCARIS), semnat la 29 iunie 2000, transmite MOLDPRES.

Conform proiectului, Guvernul va întreprinde măsurile necesare pentru realizarea prevederilor Tratatului menționat.

Republica Moldova va desemna Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal în calitate de autoritate națională responsabilă de controlul respectării normelor de protecție a datelor cu caracter personal prevăzute în baza Tratatului nominalizat.  

De asemenea, ţara noastră va desemna Agenția Servicii Publice în calitate de autoritate națională de înmatriculare responsabilă de gestionarea băncilor de date centrale în ceea ce privește vehiculele și permisele de conducere necesare Sistemului european de informații privind vehiculele și permisele de conducere.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va asigura remiterea instrumentelor de aderare depozitarului.

EUCARIS este o platformă informatică prin care autorităţile de înmatriculare a autovehiculelor din statele membre UE, semnatare ale Tratatului, pot schimba în timp real informaţii care să ajute la verificarea autenticității şi stării unui vehicul (furat, radiat, accidentat grav etc.), în cazul reînmatriculării vehiculului respectiv într-un alt stat membru.

Foto: 15min.lt

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!