ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția de Investiții a lansat săptămâna dedicată brandului de țară “Pomul Vieții”

17:22 | 16.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Agenția de Investiții a lansat săptămâna dedicată brandului de țară “Pomul Vieții”. Acesta a fost creat în 2014, iar în 2018 a obţinut o conotaţie naţională, devenind brand de ţară destinat industriei turismului din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Începând cu 2018, Pomul Vieții a făcut parte din standurile de țară ale Moldovei la zeci de expoziții în peste 20 de țări; este aplicat pe etichetele sticlelor de vin moldovenesc, pe unele produse alimentare precum biscuiți, prune, nuci sau miere, dar și aplicat în calitate de imagine vizuală a restaurantelor sau magazinelor deschise de conaționalii noștri aici în țară, dar și peste hotare.

Brandul se bucură de mare popularitate în rândul agenților economici, care apreciază suportul instituțional nematerial, precum și printre oaspeții din străinătate, indiferent de statutul acestora – potențiali investitori, antreprenori în căutare de export de servicii sau produse, participanți la foruri de afaceri sau sesiuni de prezentare a Republicii Moldova în țară și peste hotare.

„Brandul de țară a venit să susțină noua abordare a promovării statului. În Moldova există toate condițiile de care au nevoie investitorii pentru a-și deschide aici afaceri: acces la o piață de peste un miliard de locuitori, creștere economică stabilă, un regim fiscal favorabil, în plus țara este dispusă să ofere facilități substanțiale antreprenorilor de peste hotare. Era evident faptul că este nevoie de un brand de țară care să sumarizeze tot ce are de oferit țara noastră, atât turiștilor, cât și investitorilor”, susţine directorul general interimar al Agenției de Investiții, Ion Iordachi.

Logo-ul poate fi utilizat de către antreprenorii moldoveni care participă la evenimente internaționale, precum și de către organizatorii unor evenimente de business private, cu scopul de a spori atractivitatea investițională a Republicii Moldova. De asemenea, acesta poate fi aplicat pe orice etichete ale produselor
fabricate în Republica Moldova, dar și pe orice alt produs sau locație care poziționează pozitiv Republica Moldova, ca destinație favorabilă pentru investiții, export și turism.

Foto simbol

img21005965

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!