ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Apicultorii organizează un nou târg în centrul capitalei

10:58 | 18.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Peste zece tipuri de miere și zeci de produse apicole vor fi expuse la Târgul Apicultorului, organizat de Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM), în perioada 19-22 august. Evenimentul se desfășoară tradițional cu ocazia Zilei Naționale a Apicultorului, sărbătorită anual pe 19 august, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Ion Maxim, președintele ANARM, în acest an produsele apicole au un gust intens și aromă deosebită, cu multiple beneficii pentru sănătatea consumatorilor. ”În cadrul ediției curente a târgului vom uimi consumatorii cu tipuri de miere mai puțin cunoscute, cum ar fi mierea de hrișcă, levănțică, salvie și coriandru, care au gust intens și conțin un complex de vitamine deosebite”, susține președintele asociației apicultorilor. De asemenea, albinarii din țară vor prezenta produse apicole ca păstura, polenul, propolisul şi multe alte produse derivate.

Târgul va fi deschis în fiecare zi, în scuarul Catedralei Mitropolitane din Chișinău, cu acces din strada A. Pușkin. În cadrul Târgului apicol vor fi respectate normele sanitare cerute de situația pandemică, cum ar fi purtarea măștilor, păstrarea distanței, dezinfectarea mâinilor.

Foto: ANARM

img21006005

img21006005

img21006005

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!