ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucigașul lui Robert F. Kennedy ar putea fi eliberat după 53 de ani de detenție

11:11 | 28.08.2021 Categorie: Externe

Washington, 28 aug. /MOLDPRES/. Sirhan Sirhan, bărbatul de origine palestiniană condamnat pentru asasinarea, în 1968, a senatorului american Robert F. Kennedy, a obținut vineri aprobarea pentru a fi eliberat condiționat, după 53 de ani petrecuți în închisoare. Soarta deținutului în vârstă de 77 de ani se află acum în mâinile guvernatorului Californiei, care se poate împotrivi deciziei, relatează CNN, preluat de digi24.ro și MOLDPRES.

Robert Francis Kennedy, cunoscut și ca Bobby Kennedy sau sub inițialele RFK, a fost fratele mai mic al lui John Fitzgerald Kennedy (JFK), cel de-al 35-lea președinte al SUA, care la rândul lui fusese asasinat în 1963, chiar în timpul mandatului. Cinci ani mai târziu, Bobby Kennedy, avocat și politician, a fost ucis în timp ce candida pentru alegerile prezidențiale din 1968.

Robert Kennedy a fost procuror general al Statelor Unite din ianuarie 1961 până în septembrie 1964 (o numire controversată, făcută chiar de fratele său, președintele John F. Kennedy) și apoi a fost senator al SUA reprezentând statul New York, din ianuarie 1965 până la asasinarea sa, în iunie 1968. Ca și frații săi John și Edward, Robert a fost un membru proeminent al Partidului Democrat și a ajuns să fie considerat de unii istorici un model al liberalismului american modern.

Asasinarea sa, în 1968, la cinci ani după uciderea fratelui său, a alimentat numeroasele teorii ale conspirației care au înconjurat moartea fraților Kennedy, precum și mitul care s-a perpetuat de-a lungul generațiilor despre „blestemul familiei Kennedy”.

Foto: britannica.com

img21006315

img21006315

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!