ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile Federației Ruse vor deschide o singură secție de vot în Chișinău

14:43 | 17.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Pentru alegerile parlamentare din Federația Rusă, în municipiul Chișinău va fi deschisă o singură secție de votare, transmite MOLDPRES.

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a anunțat că, pentru participarea la scrutin a cetățenilor Rusiei care își au domiciliul în Moldova, în Chișinău va fi deschisă o singură secție de votare, în incinta reprezentanței Rossotrudnicestvo. Această secție de vot va funcționa între orele 8.00-20.00.

Autoritățile Federației Ruse au comunicat că, pentru a primi buletinul de vot, cetățenii Rusiei trebuie să aibă asupra lor unul din următoarele documente de identitate: pașaportul străin sau intern al cetățeanului Federației Ruse; pașaportul cetățeanului URSS, dacă conține următoarele informații: indicație privind anexa cetățeniei Rusiei (pe coperta interioară a pașaportului) sau dacă există suplimentul inclus în pașaport care indică prezența cetățeniei Rusiei sau o ștampilă despre înregistrare la locul de reședință, care confirmă domiciliul permanent pe teritoriul Rusiei la data de 6 februarie 1992; certificatul de intrare (revenire) în  Rusia. Potrivit Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova, alegătorii pot vota cu pașaportul Rusiei expirat.

În perioada 17-19 septembrie, pe teritoriul Federației Ruse au loc alegeri parlamentare. Alegerea deputaților în Duma de Stat a Rusiei se desfășoară conformt sistemului mixt: 225 de deputați sunt aleși pe listele partidelor, alți 225 - în circumscripțiile uninominale, într-un singur tur. Deputații din Duma de Stat au un mandat de cinci ani.

Foto: tv6.md

img21006835

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!