ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Producătorii și exportatorii de fructe moldoveni participă la o expoziție internațională de la Moscova

10:25 | 24.09.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. În perioada 21-24 septembrie, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct participă, pentru al 10-lea an consecutiv, la Expoziția Internațională WorldFood Moscow, care este cel mai important eveniment din sectorul de produse agroalimentare și fructe proaspete din spațiul CSI, Mongolia și India, comunică MOLDPRES.

Potrivit Moldova Fruct, în acest an, cinci companii reprezintă Asociația și sectorul de fructe proaspete moldovenești potențialilor cumpărători. Participarea la expoziție este organizată de Moldova Fruct cu suportul Agenției de Investiții.

„Participarea celor cinci companii în cadrul standului comun „Moldova un gust deosebit” urmărește scopul de a familiariza profesioniștii din comerțul cu fructe proaspete cu ultimele realizări ale producătorilor și exportatorilor de fructe autohtoni”, a menționat directorul executiv Moldova Fruct, Iurie Fală.

El a precizat că, în cadrul expoziției, reprezentanții Moldova Fruct au discutat cu un șir de potențiali cumpărători de la rețelele de magazine din Federația Rusă, Belarus și India.

Conform prognozelor, în anul 2021, Moldova va recolta peste 600 mii tone de mere.

Foto: Moldova Fruct

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!