ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul Suediei va susţine finanţarea unor proiecte de mediu şi schimbare climatică

10:25 | 05.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Asociația Obștească Centrul Naţional de Mediu, cu susținerea financiară a Guvernului Suediei, a lansat propunerea de oferte pentru organizaţii neguvernamentale în cadrul Programului de Granturi Mici „Mediu, adaptare la schimbările climatice şi ecosisteme”. Termenul limită de depunere a dosarelor este 7 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Prin programul de granturi mici vor fi susținute inițiativele și acțiunile locale ce contribuie la îmbunătățirea mediului și, pe termen lung, duc la îmbunătățirea standardelor de viață. Programul va contribui la îmbunătățirea stării mediului înconjurător în ecosisteme şi la reducerea efectelor adverse ale poluării și ale altor activități ale omului.

Propunerea de proiecte va susține inițiativele din regiunile geografice unde Centrul Naţional de Mediu desfășoară activități și implementează proiecte. Regiunile geografice eligibile sunt comunitățile din bazinul hidrografic al râurilor Bâc, Răut, Larga, Tigheci, Ialpug, Naslavcea-Vasilcău.

Perioada de implementare a programului de granturi mici este noiembrie 2021 – noiembrie 2023. În funcție de experiență, organizația va depune propunerea de proiect la una din limitele de finanțare a proiectului: de la 100 de mii de lei până la 170 de mii de lei. Proiectul trebuie să fie depus de un singur aplicant. În cazul parteneriatelor locale (cu alte ONG-uri, autorități locale etc.), la cerere, trebuie să fie anexat un Acord încheiat cu partenerii locali.

„Se presupune că astfel de parteneriate vor asigura un impact de rezonanță și o implicare mai mare în implementarea proiectelor”, susţin organizatorii proiectului.

img21007349

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!