ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii pleacă în vacanța de toamnă

15:39 | 22.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale pleacă în vacanța de toamnă, care va dura nouă zile. Astfel, astăzi este ultima zi în care elevii au mai mers la ore, aceștia urmând să revină în sălile de clasă pe 1 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Ministerul Educației și Cercetării a decis prelungirea vacanței de toamnă a elevilor, care, conform Ordinului semnat de ministrul Anatolie Topală, va dura în perioada 23-31 octombrie. Hotărârea a fost luată pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19, asigurarea profilaxiei și securității în instituțiile de învățământ primar, gimnazial şi liceal.

Totodată, Ministerul Educației a atenționat conducătorii instituțiilor de învățământ general publice şi private să stabilească, în perioada vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță.

În perioada vacanţei de toamnă, în instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi extraşcolar, publice și private, nu se vor desfăşura activităţi cu prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice.

Conform Structurii anului școlar 2021-2022, următoarea va fi vacanţa intersemestrială (de iarnă), în perioada 25 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022 (16 zile). Elevii vor mai avea vacanțe de primăvară și de Paști.

Foto: znaj.ua

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!