ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O companie olandeză va livra 1 milion de metri cub de gaze naturale Republicii Moldova

18:43 | 26.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Compania olandeză Vitol, unul dintre primii trei transportatori mondiali de produse petroliere, a câștigat tenderul lansat de Energocom, informează MOLDPRES.

Potrivit Agenției Proprietății Publice, pe parcursul zilei de mâine compania olandeză va livra 1 milion de metri cub de gaze naturale Republicii Moldova.

Ieri seara, Guvernul a informat că a fost semnat un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG. Achiziția a testat capacitatea de import al gazului din surse alternative și a balansat presiunea joasă în sistemul aprovizionării cu gaze naturale.

Conform Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, Guvernul se află în negocieri cu Federația Rusă și compania Gazprom pentru semnarea unui acord de livrare de gaze naturale pe termen lung. În condițiile scăderii presiunii din rețeaua națională de distribuție, achiziționarea din surse alternative permite menținerea livrării de gaze naturale către consumatori.

Foto: amlintelligence.com

img21008047

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!