ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost ratificat Protocolul Opțional la Convenția ONU privind persoanele cu dizabilități

15:28 | 04.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi Protocolul Opțional la Convenția Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități, comunică MOLDPRES.

Documentul reglementează competența Comitetului pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități privind procedura de primire și analiză a comunicărilor de la sau în numele persoanelor sau grupurilor de persoane, care susțin că sunt victime ale încălcării drepturilor persoanelor cu dizabilități, de către un stat parte a Convenției ONU, și stabilește procedura clară de examinare a plângerilor individuale.

Ratificarea Protocolului Opțional nu implică costuri suplimentare, respectiv nu sunt necesare cheltuieli de la bugetul de stat.

Republica Moldova a ratificat Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități în anul 2010. Protocolul Opțional a fost semnat de 94 de state și ratificat de către 100 de state.

Foto: Parlament

img21008349

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!