ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Activitatea lui Alexandr Stoianoglo va fi evaluată

15:48 | 11.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a luat astăzi act de sesizarea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, privind evaluarea activității procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei CSP, Stoianoglo va fi evaluat de o comisie specială, componența căreia urmează a fi stabilită ulterior.

La 4 noiembrie curent, șeful statului a transmis către CSP o sesizare prin care a cerut inițierea procedurii de evaluare a activității procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Conform legislației, evaluarea performanțelor procurorului general se va efectua de o comisie specială, în baza unui Regulament. Iar în cazul în care membrii comisiei vor califica drept nesatisfăcătoarea activitatea procurorului, acesta urmează a fi revocat.

Alexandr Stoianoglo a fost reținut la data de 5 octombrie, fiind cercetat pe cinci capete de acuzare.

Foto: zdg.md

img21008574

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!