ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

23 de accidente rutiere cu tamponarea pietonilor au avut loc săptămâna trecută, a anunțat INSP

14:25 | 22.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Un număr de 23 de accidente rutiere cu tamponarea pietonilor au avut loc săptămâna trecută, în consecință, 5 persoane au decedat, iar 19 s-au ales cu diferite traumatisme, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, principala cauză a accidentelor a constituit-o neatenția în trafic atât din partea pietonilor, cât și a conducătorilor auto.

Astfel, INSP reamintește șoferilor să reducă viteza în apropiere de zonele pietonale; să nu urce la volan dacă sunt obosiți sau în stare de somnolență; să nu vorbească la telefon.

Conform surse citate, în ultima săptămână circa 500 de pietoni au fost sancționați pentru traversarea străzii neregulamentar. De asemenea, 460 de șoferi au fost documentați pentru că nu au cedat trecerea legală pietonilor.

Foto: INSP

img21008931

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!