ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Chișinăuienii trebuie să achite până pe 25 decembrie taxa pentru salubrizare

13:52 | 23.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Consilierii municipali nu au avut suficiente voturi pentru amânarea datei de plată a taxei pentru salubrizare, astfel, până la data de 25 decembrie, chișinăuienii ar trebui să achite 120 de lei taxa pentru anul 2021, transmite MOLDPRES.

În ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău, reprezentanții Direcției finanțe au solicitat amânarea, până la 31 iulie 2022, achitării taxei pentru salubrizare în valoare de 120 de lei. Motivul amânării solicitate s-a referit la faptul că sistemul de colectare al acestei taxei anuale nu este încă finalizat.

Solicitarea nu a întrunit un număr suficient de voturi pentru a fi adoptată. Mai mulți consilieri municipali s-au expus împotriva adoptării acestei taxe și s-au abținut de la vot. Astfel, data limită pentru plata acestei taxe rămâne data de 25 decembrie 2021.

Taxa se achită de către persoanele cu viză de reședință în municipiul Chișinău, cu excepția scutirilor aplicate în baza Codului fiscal (pentru pensionari, invalizi de gradul I și II și tineri cu vârstă de până la 18 ani). Conform unei decizii anterioare a Consiliului Municipal Chișinău, autoritățile municipale ar fi trebuit, până la data de 31 octombrie, să expedieze avizele de plată.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!