ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău va da startul Sărbătorilor de Iarnă la 1 decembrie

12:38 | 25.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi că startul Sărbătorilor de Iarnă în capitală va fi dat pe 1 decembrie. În mai multe locații din oraș vor fi amenajați brazi de Crăciun, iar pe străzile principale va fi aprins iluminatul de sărbătoare, transmite MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, edilul capitalei a declarat că, în acest an, municipalitatea Chișinău va sărbători mai amplu Sărbătorile de Crăciun. „Scăderea cifrei de incidență a COVID-19 permite organizarea Târgurilor de Crăciun și a unor manifestări care se vor desfășura în aer liber”, a spus oficialul.

Potrivit lui Ceban, în toate sensurile giratorii din oraș vor fi amplasate elemente de sărbătoare, iar în scuarul Catedralei Mitropolitane va fi amenajat un brad de Crăciun. „Aprinderea iluminației de sărbătoare va avea loc la 1 decembrie, la ora 17.15”, a precizat el.

Edilul a menționat că pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală, și, treptat, pe mai multe străzi, printre care Aleea pietonală și bulevardul Grigore Vieru, va fi aprins iluminatul de sărbătoare.

Ceban a specificat că toate manifestările de iarnă vor fi organizate conform normelor de prevenire a infecției COVID-19 și a cerut tuturor vizitatorilor să respecte regulile anti-epidemice. 

Foto simbol

img21009050

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!