ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a numit în funcție doi viceguvernatori la Banca Națională a Moldovei

12:57 | 03.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Tatiana Ivanicichina și Arcadie Albul au fost numiți în funcția de viceguvernatori ai Băncii Naționale a Moldovei (BNM), pe un termen de șapte ani. În cadrul ședinței de astăzi, deputații au aprobat două proiecte de hotărâre în acest sens, transmite MOLDPRES.

Candidatura Tatianei Ivanicichina a fost susținută cu votul a 58 de deputați. Aceasta are o experiență de peste zece ani în domeniul financiar. Tatiana Ivanicichina a activat la Ministerul Finanțelor în calitate de consultant, șef de direcție și secretar de stat.

Candidatura lui Arcadie Albul a fost susținută cu votul a 57 de deputați. Acesta are experiență în cadrul unei instituții financiare internaționale, dar și în cadrul Băncii Centrale Europene. Potrivit proiectului de hotărâre, Arcadie Albul va începe mandatul de viceguvernator în data de 1 martie 2022.

Potrivit legislației, viceguvernatorii Băncii Naționale a Moldovei sunt numiți de Parlament, la propunerea guvernatorului BNM.

Foto: bnm.md

img21009302

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!