ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 400 de localuri din țară au fost verificate de specialiștii ANSP

15:41 | 07.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Specialiștii Centrelor de Sănătate Publică teritoriale au efectuat, în perioada 20 noiembrie – 3 decembrie, 445 de controale la persoane fizice și juridice pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice, pentru verificarea implementării corespunzătoare a măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor ANSP, au fost supuse verificărilor frizerii, farmacii, instituții medicale, de comerț, de producere, instituții de educație și învățământ și obiective care desfășoară alte activități. Ca rezultat, au fost stabilite neconformități la 106 dintre acestea, fiind emise 62 de prescripții sanitare și întocmite 64 de Procese-verbale cu privire la contravenție.

Cele mai frecvente abateri constatate au fost: lipsa sau portul incorect al măștilor de protecție de către personal și vizitatori; neasigurarea angajaților cu echipament de protecție individuală; necompletarea registrului de monitorizare a stării de sănătate a angajaților; lipsa registrelor de igienizare a spațiilor sau necompletarea regulată al acestora; lipsa substanțelor biodistructive.

De asemenea, în perioada de referință, specialiștii ANSP au efectuat controale împreună cu angajații Ministerului Afacerilor Interne la 65 de obiective, inclusiv 63 de unități de comercializare cu produse alimentare/nealimentare și două unități de alimentație publică.

Foto: ANSP

img21009412

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!