ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de Alexandru Grecu va avea loc la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale”

09:19 | 08.12.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. La Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” va avea loc vineri, 10 decembrie, la ora 18.30, spectacolul „Prințesa de cartier” de Andrei Ivanov, în regia lui Alexandru Grecu, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, ideea piesei „Prințesa de cartier” a apărut în 2013, dar scrierea ei a început în cadrul „Laboratorului de Dramaturgie”, organizat în 2016 de către Centrul Național de Dramaturgie din Belarus. Piesa a fost finalizată în februarie 2017, când este selectată pe lista scurtă a Festivalului de Dramaturgie Tânără Liubimovka-2017. A fost premiată la trei concursuri de dramaturgie, fiind apoi nominalizată la categoria „Cea mai bună piesă a anului” la premiile „Masca de Aur”, ediția 2018. În decurs de un an, piesa a fost montată de regizori tineri, dar foarte apreciați, în peste 10 teatre diferite din Belarus și Rusia, de la un mic teatru independent din Krasnoiarsk, la teatrele municipale din Reazan, până la teatre din Minsk și Teatrul ”A. S. Pușkin” din Moscova, prima montare având cinci nominalizări la premiile „Masca de Aur” 2018.

Din distribuție fac parte actorii: Alexandrina Grecu, Gheorghe Gușan,  Daniel Ciobanu,  Andrei Suveică, Irina Rusu, Ion Grosu, Roman Gopșa, Doina Gopșa, Ira Cazac, Nicolae Racoviță ș.a.

În aceeași zi, la 18.30,Teatrul Național ”Eugene Ionesco” își așteaptă publicul la monospectacolul ”Adi” de Constantin Cheianu cu Anatol Guzic, regia - Diandra Gherghel.

Tot vineri, la 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” va fi jucat spectacolul ”Dragoste interzisă” după A. S. Pușkin, regie - Ghenadii Boiarkin și la 19.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” - spectacolul ”Autobuz” de S. Stratiev în regia lui Iuri Harmelin.

img21009419

img21009419

img21009419

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!