ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală a scăzut numărul cadrelor didactice infectate cu coronavirus

09:43 | 13.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Peste o mie de elevi din municipiul Chișinău se află în autoizolare, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport a Prămăriei capitalei, Andrei Pavaloi, a declarat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipale că 1116 elevi care frecventează instituțiile municipale de învățământ s-au îmbolnăvit de coronavirus și se află în autoizolare.

„Numărul de îmbolnăviri în rândul cadrelor didactice este mai mic – 25 de profesori și lucrători auxiliari, iar acest lucru se datorează faptului că 96 la sută din numărul total al cadrelor didactice care activează în instituțiile municipale de învățământ sunt vaccinate”, a menționat Pavaloi.

În același timp, oficialul a spus că în 20 de instituții municipale de învățământ este continuat procesul educațional de la distanță, 1728 de elevi învață on-line. “În aceste instituții există un număr mare de elevi în clase, din acest motiv conducerea școlilor a preferat păstrarea acestui model de activitate”, a menționat Pavaloi.

Oficialul a specificat că, în acest moment, în instituțiile municipale de învățământ învață circa 95 de mii de elevi și activează circa 10 mii de cadre didactice.

Foto: buzz.md

img21009559

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!