ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

50 de elevi din Chișinău se vor odihni anul viitor în municipiul Reșița, România

13:45 | 16.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a ratificat astăzi Acordul de colaborare dintre Pretura Buiucani din capitală și orașul Reșița, România, transmite MOLDPRES.

Consilierii municipali au votat ratificarea acordului de colaborare semnat între Pretura sectorului Buiucani și Primăria municipiului Reșița, județul Caraș-Severin, România, document semnat la 9 decembrie curent de către Vadim Brînzaniuc, pretorul sectorului Buiucani și Ion Popa, primar al Reșiței.

Vadim Brînzaniuc a menționat că prioritățile acordului de colaborare țin de dezvoltarea cooperării în domeniul educației. “Am stabilit că în anul 2022 un grup de 50 de elevi din sectorul Buiucani vor participa la o tabără de vară în Reșița”, a specificat pretorul.

Sursa citată a precizat că, potrivit documentului, studenții Universității Pedagogice de Stat “Ion Creangă” din Chișinău și ai Universității de Stat din Moldova vor avea posibilitatea să facă stagiu de practică în municipiul Reșița.

Anterior, cu ocazia semnării acordului, primarul de Reșița, Ion Popa, a declarat că prin semnarea documentului se vor deschide mai multe oportunități pentru ca studenții din Republica Moldova să își facă studiile la universitatea din Reșița. „Am prezentat autorităților locale din Chișinău oferta educațională a Reșiței”, a spus Popa.

Pretorul Vadim Brânzaniuc a adăugat că, potrivit acordului, autoritățile municipiului Reșița s-au angajat să reabiliteze o instituție de educație timpurie din sectorul Buiucani.

img21009692

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!