ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un proiect de asigurare cu apă în oraşul Făleşti este la etapa de finalizare

12:35 | 20.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești” se află la etapa de finalizare. La această concluzie au ajuns membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului, specialiști ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare și ai societății civile, întruniţi recent în şedinţă, transmite MOLDPRES.

În cursul ședinței, membrii CDL au luat act de raportul Comitetului local de cetățeni pentru trimestrele trecute și au aprobat activitățile din planul de implementare a proiectului pentru perioada ianuarie-martie 2022. 

„În prezent, lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului de la Făleşti sunt la etapa de finalizare. Acestea prevăd 18,4 km rețele de alimentare cu apă reabilitate și extinse; 2,6 km de aducție construită; 2,4 km de rețele de alimentare cu apă extinse”, indică ADR Nord.

Valoarea totală a proiectului este de 35,87 milioane de lei, dintre care 32,56 mln de lei acordați de Uniunea Europeană, și 3,30 mln de lei – contribuție locală. 16.450 de locuitori ai orașului Fălești vor beneficia de servicii de aprovizionare cu apă potabilă.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). 

img21009784

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!