ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Apă-Canal Chișinău” va contesta în instanță sancțiunea primită de la Inspectoratul de Mediu

14:33 | 22.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. SA „Apă-Canal Chișinău” va contesta în instanță amenda de 12 milioane de lei, aplicată de Inspectoratul pentru Protecția Mediului, transmite MOLDPRES.

Primăria împreună cu Societatea pe Acțiuni și inspectoratul nominalizat au organizat astăzi o întâlnire cu reprezentanții marilor agenți economici din capitală, beneficiari ai serviciilor „Apă-Canal Chișinău” în care au discutat despre obligativitatea acestora din urmă de a instala stații de pre-epurare pe teritoriul lor.

Potrivit șefului Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga, la data de 1 ianuarie 2022 intră în vigoare Hotărârea de Guvern referitoare la Regulamentul privind cerințele de colectare, epurare și deversare a apelor uzate în sistemul public de canalizare. „Acest regulament se aplică pentru toți agenții economici iar el prevede instalarea unor stații de pre-epurare pe teritoriul marilor agenți economici ale căror ape reziduale au o concentrație mare de elemente nocive”, a declarat Bulmaga.

La rândul său, primarul Ion Ceban a menționat că în cazul în care SA „Apă-Canal Chișinău” va deconecta de la canalizare marii agenți economici, vor fi create “riscuri foarte mari pentru securitatea economică a țării”. „Marii agenți economici din Chișinău sunt producători de produse esențiale pentru consumul zilnic și nu dispun de stații de pre-epurare. Ei sunt cei care deversează în rețeaua de canalizare a orașului ape reziduale periculoase”, a specificat edilul.

În același timp, el a remarcat că nu va deconecta agenții economici de la sistemul de canalizare al orașului și că „Apă-Canal Chișinău” va contesta în instanță sancțiunea primită de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

Foto: jurnal.md

img21009852

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!