ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețul pentru energia termică și electrică produse de Termoelectrica a fost micșorat

14:03 | 24.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a micșorat prețul pentru energia termică și energia electrică produse și livrate consumatorilor de către Termoelectrica, transmite MOLDPRES.

În ședința de astăzi a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a fost modificat prețul la energia termică și cea electrică produse de către SA ”Termoelectrica” din capitală. Astfel, a fost stabilit tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în mărime de 1 689 lei pentru o Gcal, iar prețul pentru energia electrică produsă (fără TVA) este de 233 bani /kWh.

Decizia ANRE a fost luată în urma solicitării de ajustare anuală a prețurilor și tarifelor, înaintate de către Termoelectrica.

Întreprinderea a evidențiat faptul că ea livrează un serviciu social, de interes public major, iar în condițiile actuale ale prețurilor la resursele energetice, va depune tot efortul pentru a contribui în continuare la micșorări de tarife, în beneficiul consumatorului.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a specificat că tariful micșorat la energia termică și la energia electrică va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022.

img21009916

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!