ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SFS: 30 decembrie 2021 este ultima zi operațională pentru încasări și plăți bugetare

16:10 | 27.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat a anunțat astăzi că în anul curent, ultima zi operațională pentru încasări și plăți bugetare este data de 30 decembrie, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în ultima zi lucrătoare a anului bugetar nu se efectuează operațiuni de încasări şi plăţi, ci doar operațiuni interne şi de încheiere a anului bugetar.

Astfel, în vederea evitării situațiilor imprevizibile, autoritatea fiscală recomandă efectuarea plăților la Bugetul Public Național în anul 2021 până la 30 decembrie.

Potrivit legislației în vigoare, persoana trasă la răspundere pentru încălcare fiscală poate beneficia de o reducere cu 50% a amenzilor aplicate dacă achită în termen de 3 zile lucrătoare de la data înmânării deciziei asupra cazului de încălcare fiscală, sumelor calculate suplimentar spre plată la buget sau stinge obligaţia fiscală prin compensare.

img21009957

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!