ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

16 persoane cu hipotermii și degerături au solicitat ambulanța în ultimele zile

12:44 | 28.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. În perioada 20-26 decembrie, ambulanța a fost solicitată de peste 14 335 de persoane, dintre care 5 424 pacienți au fost transportați la spital, comunică MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, ambulanța a fost chemată pentru 3 020 cetățeni cu urgențe cardiovasculare, 3 000 pacienții cu maladii respiratorii, 1 760 cu patologii neurologice și pentru 1 352 persoane cu diverse traumatisme.

Totodată, ambulanța a fost solicitată la 108 persoane, printre care și la 16 copii care s-au ales cu traumatisme de diferite grade, după accidentele rutiere produse pe traseele țării.

Ajutorul Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 13 pacienți cu hipotermie și trei cu degerături. Cazurile de hipotermie de gradul I și II au fost înregistrate la Bălți, Edineț, Florești, Soroca, Călărași, Cimișlia, Criuleni, Hâncești, Orhei, Nisporeni, Strășeni și municipiul Chișinău.

Foto: CNAMUP

img21009968

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!