ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Olanda a donat Republicii Moldova echipamente de protecție împotriva COVID-19

13:00 | 18.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Republica Moldova a recepționat un lot de echipamente de protecție și dezinfectant împotriva COVID-19, în valoare de peste 2,5 milioane de euro, donat de Guvernul Olandei, comunică MOLDPRES.

Lotul include peste 62 de mii perechi de ochelari, 62 de mii de litri de dezinfectant, peste 571 de mii de costume de protecție, 586 de mii de perechi de mănuși, 585 de mii de măști simple și tot atâtea măști respiratoare.

La evenimentul de recepționare a echipamentului a participat și ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

„Această donație este foarte importantă, în special pentru spitalele raionale. Materialele de protecție reprezintă un suport major pentru personalul medical, astfel încât să putem face față unui nou val al COVID-19”, a menționat ministrul.

Cheltuielile de colectare, transportare și depozitare  a echipamentului medical au fost acoperite de Fundația de caritate „Max face posibilul” din Olanda. Din anul 2008, această fundație a oferit donații instituțiilor medicale din Republica Moldova în valoare de circa 14 milioane de euro.

Foto: Ministerul Sănătății

img22000341

img22000341

img22000341

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!