ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Întreprinderea de Stat „Legea și Viața” va fuziona cu Academia de Poliție „Ştefan cel Mare”

15:48 | 19.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. În ședința Cabinetului de miniștri de astăzi, a fost aprobat proiectul de hotărâre a Guvernului cu privire la reorganizarea Întreprinderii de Stat – Publicaţia periodică revista „Legea şi viaţa”, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

În contextul prevederilor art. 32 alin. (2) din Legea nr. 98/2012 privind administraţia publică centrală de specialitate, art. 12 din Legea nr. 246/2017 cu privire la întreprinderea de stat şi întreprinderea municipală, se propune reorganizarea prin fuziune a ÎS „Legea și viața” cu Academia de Poliție „Ştefan cel Mare” a MAI. Drept urmare, Academia „Ștefan cel Mare” va gestiona activitatea realizată anterior de către ÎS „Legea și viața”.  

În urma fuzionării, revista „Legea şi viaţa” va beneficia de baza tehnico-materială a Academiei „Ștefan cel Mare”. Totodată, va dispărea necesitatea suportării cheltuielilor pentru chirie, precum şi celor aferente salarizării.  

Prezentul proiect nu necesită modificări la bugetul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI. Dimpotrivă, implementarea actului normativ în varianta propusă va duce la excluderea și optimizarea unui şir de costuri şi cheltuieli financiare, suportate pentru asigurarea activității ÎS ,,Legea şi viaţa”. 

Proiectul de hotărâre poate fi consultat accesând următorul link: https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/subiect-08_-_nu_456_mai_2021_1.pdf

Foto: Guvern

img22000382

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!