ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MEC: 14 grădinițe și 112 grupe sunt în carantină din cauza COVID-19

11:39 | 24.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Paisprezece grădinițe și 112 grupe din instituțiile preșcolare, precum şi 15 grupe din învăţământul profesional tehnic se află în carantină din cauza COVID-19. Datele au fost prezentate astăzi de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), transmite MOLDPRES.

Conform situației epidemiologice, la data de 21 ianuarie, în instituțiile de învățământ din Republica Moldova numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 constituia 1139 de persoane. De asemenea, s-au infectat cu noul coronavirus 361 de cadre didactice și 65 de angajați auxiliari.

În grădinițele din țară au fost înregistrate, în aceeași perioadă, 64 de cazuri de infectare în rândul micuților, iar 98 de educatori și 84 de angajați auxiliari au prezentat teste pozitive la COVID-19.

A crescut și numărul studenților infectați cu noul coronavirus. Astfel, în perioada menționată, în instituțiile de învățământ superior au fost înregistrate 63 de cazuri în rândul studenților și 19 în rândul lectorilor.

Conform sursei citate, până la ora actuală, rata de vaccinare a cadrelor didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal a ajuns la 84,31%.

De astăzi și până 4 februarie, instituțiile de învățământ general, cu excepția instituțiilor de educație timpurie, vor activa în regim online. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică în contextul agravării situației epidemiologice din țară și a creșterii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus în rândul copiilor, elevilor și tinerilor. 

Foto: MEC 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!