ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Piața regională angro din Râșcani a fost finalizată construcția unei platforme de încărcare

13:46 | 28.01.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. La Piața regională angro din raionul Râșcani a fost finalizată construcția unei platforme de încărcare și descărcare, cu o suprafață de circa patru mii metri pătraţi. Această a fost construită în cadrul unui proiect de dezvoltare regională, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și implementat de ADR Nord, transmite MOLDPRES.

În următoarea perioadă, ADR Nord va transmite costurile investiționale Consiliului raional Râșcani, beneficiarul proiectului. Costul lucrărilor de construcție constituie 2,33 mln de lei (lot II).

Lansat la sfârșitul anului 2017, proiectul a fost divizat în două etape. În cadrul etapei I a proiectului, lot I, au fost valorificați 14,78 milioane de lei, din sursele FNDR. Lucrările de construcție și montaj din etapa II a proiectului urmează să fie finanțate din sursele Consiliului raional Râșcani.

Anterior, în prima etapă au fost executate o serie de lucrări de construcție și montaj, precum montarea frigiderului agricol cu depozitare, asfaltarea drumului de acces către piața agricolă, amenajarea parcării, construcția unei sonde arteziene, montarea rețelelor de alimentare cu apă, canalizare și energie electrică, montarea plăcilor de gresii pe suprafața soclului. În interiorul edificiului cu frigidere au fost montate rețele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, ventilarea spațiilor administrative și vestiarelor destinate viitorilor angajați ai pieței agricole.

„Prin intermediul noii piețe din raionul Râșcani se dorește dezvoltarea infrastructurii de afaceri regionale pentru asigurarea comerțului eficient a produselor autohtone de legume și fruct”, conform Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord.

Foto: ADR Nord

img22000629

img22000629

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!