ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritatea electorală centrală își planifică în acest an elaborarea concepției votului on-line

14:21 | 08.02.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a aprobat, în ședința de astăzi, Planul de acțiuni al instituției pentru anul 2022, printre obiectivele propuse în acest an se numără elaborarea concepției votului on-line, transmite MOLDPRES.

Potrivit Planului de acțiuni, autoritatea electorală centrală își propune realizarea mai multor obiective, printre care: dezvoltarea serviciilor digitalizate, securizate și inovative; sporirea incluziunii electorale; creșterea integrității și credibilității procesului electoral prin prevenire, monitorizare și control; micșorarea distanței dintre alegător și organele electorale prin creșterea transparenței informației electorale.

În același timp, Comisia Electorală Centrală are planificate în acest an o serie de acțiuni pentru îmbunătățirea calității serviciilor electorale prin conlucrare eficientă între instituțiile statului dar și pentru fortificarea Comisiei în calitate de autoritate credibilă, orientată spre cetățean, promovarea imaginii instituției pe plan internațional drept autoritate electorală modernă și progresistă.

De asemenea CEC își propune în anul curent să elaboreze conceptul și caietul de sarcini privind votarea prin internet. Activitatea va fi realizată în cadrul grupului de lucru interinstituțional creat în acest sens, cu atragerea experților locali și internaționali. După definitivarea documentelor, acestea vor fi transmise către Guvern și Legislativ pentru planificarea resurselor necesare și adoptarea cadrului normativ necesar.

img22000932

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!